Tehnolozi

za vas

Osnovna filozofija naše vinarije se ogleda u proizvodnji vina visokog kvaliteta, u specifičnom, prepoznatljivom stilu

Umetnost stvaranja

MIROSLAVA KOVAČEVIĆA

Upoznajte Miroslava

Za sam kvalitet i razvoj zadužen je upravo Miroslav. Svoje znanje je dobio prvenstveno iz porodice, kako je on već treća generacija vinara. Bogato iskustvo se gradilo razmenom, probanjem, osluškivanjem. Njegova pasija prema određenim sortama grožđa je promenila i razvila naše tržište u jednom posebnom pravcu.

Tržište se promenilo, na primer mlađa publika je počela da ceni kvalitet i novine, što je za nas vrlo interesantna priča. Veliki izazov je toj istoj mladoj publici približiti tradicionalne ukuse na jedan originalan način, i mislim da je to veliki potencijal.

Miroslav Kovačević

Pasija

ORANGE I AMFORA

Najveća pasija Miroslava su pored autohtonih sorti i Orange i Amfora, vina koja se prave po specifičnoj metodi. Metoda pravljenja samog vina je tradicionalna i stara preko 2000 godina, kada se vino držalo u Amforama. Iako možda nepoznato našem tržištu, njegovo umeće će napraviti veliki iskorak na našem tržištu.

Upoznajte naše tehnologe

Vinogradi

Ovde počinje priča

O vinogradu

Ko želi da upozna vino, mora da krene od vinograda. Priroda je dar ljudima. Kompleksnost vina možemo uporediti i sa kompleksnošću prirode. Savršeno, jednostavno i neobjašnjivo. Sam terroir je bitan. Upoznati ga, znači biti na zemlji, oslušnuti promene, videti prirodne zakone. Klima kao bitan deo karaktera grožđa nam daje savršene uslove gde uspevaju različite vrste i odakle i potiču mnoge sorte. Najbitnija je sama edukacija i prenošenje znanja kao vrsta tradicije naše regije, koja je uvek bila vinska regija. Ranije su manastiri čuvali i prenosili znanja, kao i očevi svojoj deci. Razmena iskustava je najbitniji faktor svakog razvoja.

Kooperanti

Naši uzgajivači

PORODICE I KOOPERANTI

Porodica je najvažniji faktor tradicije. Sama vinska kultura se razvijala na porodičnim vrednostima. Porodica Kovačević prenosi tradiciju kroz već četiri generacije. Miroslav svoja znanja i iskustva prenosi svojoj deci. Ali svaki zaposleni u Irigu i šire je deo velike porodice.

Svi kooperanti su već generacijama na Fruškoj gori gde im je primarno zanimanje vinogradarstvo. Zajedništvo i razmena i edukacija su osnova fruškogorskog regiona i Iriga kao centra vinske kulture gde se i nalazi velika zadruga PODRUM 1930, sada u vlasništvu Miroslava Kovačevića, gde svi zajedno unapređujemo vinsku kulturu i širimo vinske puteve.

Kontakt