Raj za hedoniste

VINSKA KUĆA KOVAČEVIĆ

Otvarajući vinske puteve Fruške gore i razvijanjem vinskog turizma, u septembru 2010 godine, nadomak Iriga, otvorena je vinska kuća

REZERVIŠI
KONCEPT LOKALNIH SPECIJALITETA

Težimo da predstavimo svo bogatstvo ovog podneblja u pogledu hrane, proizvoda, tradicije, karaktera, kroz kreativni osvrt na lokalne životne namirnice. Traganje za novim tehnikama i procesima, kao i rad na unapređenju postojećih, igranje i kombinovanje rezultira potpuno novi doživljaj. Viši kriterijumi i očekivanja nas uvek teraju na eksperimentisanje sa ciljem kreiranja nečeg novog.

Kada poznaješ proizvođača u mogućnosti si da njegovu pažnju, energiju i pruženu ljubav ka namirnici transferišeš preko tanjira do finalnog konzumenta… Prirodno bogatstvo Fruške gore nam to i omogućuje.

Od blizine Dunava i svežih rečnih specijaliteta, preko lova i specijaliteta od divljači i same prirode koja nam iz sezone u sezone u godini osim grožđa daruje koprive, sremuš, vlašac, tartufe, vrganj… i još mnogo toga od čega nastaju naša tradicionalna jela ukombinovana sa određenim karakterom vina.

Naša vinska

karta

Naša vinska karta vam predstavlja sve dimenzije vina Vinarije Kovačević. U njoj ćete prepoznati vina koja govore: o našem podneblju i našim porodičnim vinogradima u Irigu (Rajnski Rizling, Sauvignon Blanc), o karakteru određenih sorti grožđa, prikazanih u originalnom stilu (Chardonnay, Rosetto), o našoj filozofiji barikiranja i odležavanja vina (Chardonnay S Edicija, Aurelius S Edicija), o našem stalnom traganju za novim mirisima i ukusima (Cuvée Piquant), o posebnim vinarskim izazovima (Penušavo vino Kovačević) i o našoj fruškogorskoj vinarskoj tradiciji (Bermet).

Sva vina možete da probate na čašu, ali i u okviru specijalnih degustacija po berbama.

Jutro na Fruškoj gori

Uživajte u udobnosti i komforu naših apartmana uz pogled na prelepu Frušku goru.

Posedujemo tri dvokrevetna, luksuzno opremljena apartmana kako bismo Vam pružili celokupni ugođaj tokom boravka u Vinskoj kući Kovačević. Dođite da se opustite u mirnom ambijentu i provedite prelepe trenutke.

Kontakt