Aurelius S Edicija – nova berba 2019.

Dragi prijatelji,


put do dobrog vina je dug, neizvestan, ali nadasve ispunjen nadom i ljubavlju…🍇🍷
Kada dočekamo trenutak flaširanja, za nas je to posebna radost i posebna draž!
Predstavljamo vam novu berbu Aurelius S edicije 2019. (kupaža dve sorte grožđa – Merlot 50% i Cabernet Sauvignon 50%)!
Fermentacija (sa autohtonim kvascima) i maceracija odvijale su se u bačvama od 3000 litara. Vino je sazrevalo 12 meseci u baricima, a zatim još 12 meseci u velikim bačvama.

Boja intenzivna, zatvorene rubin boje sa purpurnim odsjajem, povišenog viskoziteta u čaši.Miris je povišenog intenziteta, dominiraju voćne arome kupine, borovnice, crne ribizle, praćene uticajem kvalitetnog hrastovog bureta, koje je dalo note vanile, kedra i slatkih začina.Na ukusu je Aurelius S edicija 2019. suvo vino (15% alkohola), voćnog karaktera, sa notama kupine i ribizle, praćene mirisom zelene paprike, tipične za Kaberne, koja ovom vinu daje dodatni osećaj svežine, srednjih kiselina, punijeg tela i intenzivne taninske strukture, sa taninima koji su sitni i fino granulirani uz trajnu začinsku završnicu.
Idealno je dekantirati ga i pustiti da “prodiše” pola sata pre konzumacije, a optimalna temperatura serviranja je između 16 i 18 stepeni Celzijusa, posluženog u široj vinskoj čaši predvidjenoj za Bordoške sorte.
Nadamo se da će vas osvojiti!


Živeli!🍷

Kontakt