Stari podrum Irig osnovan je 1930. godine, od strane uglednih vinara i vinogradara iz Iriga. U njemu su se proizvodila vina od Iriškog Rizlinga do Župljanke, Traminca i Rajnskog rizlinga. Proizvodnja vina je bila glavni izvor zarade u opštini Irig sve do kraja 19. veka dok vinograde na Fruškoj gori nije opustošila filoksera.

Uspešno je poslovao do 1995. godine kada je usled ekonomske krize i inflacije i uopšte stanja u našoj zemlji prestao sa radom. 2013. godine Miroslav Kovačević je otkupio podrum i proširio proizvodnju vina. Njegova vizija je bila da se vrati stari sjaj ovom delu Srema, stari vinski sjaj kojim je nekada sijao. Podrum 1930. je bio i najveći podrum u staroj Jugoslaviji i jedna od vodećih vinarija u tom periodu.

Kupovinom “Podruma 1930”, 2013. godine, Vinarija Kovačević je na osnovama tradicionalnih vrednosti, nastavila da ulaže i razvija fruškogorski region. U podrumu je osposobljen arhivski deo, stari podrum za barrique burad, deo za prijem i preradu grožđa. A u petogodišnjem planu je podizanje nove vinarije, koja bi bila po svim svetskim standardima, sve od fermentacije vina, flaširanja do odležavanja u drvenim buradima.

Preporučujemo iz regiona
CHARDONNAY KOVAČEVIĆ CHARDONNAY 100%
Pogledajte više

Kontakt