Vinske ture

& iskustva

PROGRAM OBILASKA
  • Dolazak gostiju u vinariju Kovačević (Podrum 1930)
  • Obilazak procesa proizvodnje i predstavljanje kapaciteta vinarije
  • Obilazak podruma vinarija Kovačević
  • Predstavljanje vina vinarije Kovačević
  • Odlazak u vinsku kuću Kovačević
  • Degustacije Vina (Slaganje, uparivanje hrane i vina) po dogovoru
REZERVIŠI
Vodjeni obilasci i priča o stvaranju vina i njegovog podneblja

Naši obilasci obuhvataju staze i predele, kulturu i običaje, vino i gastronomiju. Iskustvo generacija vinara na ovom područiju približiće vam filozofiju i umetnost u stvaranju karaktera vina.

Kroz najveći proizvodni kompleks vina Podrum 1930, približićemo vam našu filozofiju stvaranja kvaliteta i to kroz porodičnu tradiciju već četvrte generacije vinara.

Sama priroda i okolina je interesantna i iznenadjujuća kao i uvek, a pritom duhovna sa oko 17 manastira u okolini sa velikom istorijom iza sebe i jedni od velikih kreatora vinske kulture koje se prenosila sa kolena na koleno.

Obilaskom Vinarije Kovačević približićemo Vam razvojni put naše vinarije, Fruškogorske vinske regije i dočaraćemo vam magiju proizvodnje naših vina. Dođite da uživamo zajedno i ponesite sa sobom lepe uspomene.

PORED OBILASKA NAŠE VINARJE NUDIMO VAM I OBILAZAK MANASTIRA NOVO HOPOVO

Manastir Novo Hopovo leži na blagoj padini južnih obronaka Fruške gore, nedaleko od Iriga. Udaljen je svega stotinak metara od magistralnog puta Ruma – Novi Sad, te je jedan od najpristupačnijih fruškogorskih manastira.

Manastir Novo Hopovo sa crkvom sv. Nikole po svojoj arhitektonskoj vrednosti predstavlja najznačajniju sakralnu građevinu svoje epohe na ovim prostorima. Prvi pisani pomen manastira je iz 1451. godine. Sadašnja crkva podignuta je 1575/76., a zvonik sa malom kapelom na spratu posvećenoj sv. Stefanu, ozidan je 1751/58. godine. Zgrade manastirskih konaka nastajale su postepeno od 1728. do 1771. godine, čime je crkva okružena sa sve četiri strane. Hopovsko fresko slikarstvo jedno je od najznačajnijih na balkanskom umetničkom području. Ikone na ikonostasu radio je najznačajniji srpski barokni slikar Teodor Kračun.

Kontakt