VINARIJA KOVAČEVIĆ NA OVOGODIŠNJEM 17. BEOGRADSKOM SALONU VINA
BEOGRADSKI SALON VINA

Vinarija Kovačević i ove godine učestvuje na jednom od najvećih vinskih događaja – 17. Beogradskom salonu vina koji će se održati 10. i 11. decembra u hotelu Hajat (Hyatt) u Beogradu. Posetioci će ovom prilikom ekskluzivno moći da degustiraju  naša vina koja još uvek nisu u prodaji –  Cabernet Sauvignon R Edicija i Penušavo vino Kovačević Brut (roze).

Vinarija Kovačević na ovogodišnjem salonu izložiće najbolja vina, vina iz premium kategorije. Reč je o bocama sa oznakama S ili R edicije koja simbolizuju specifične vinske izazove. Tako će u okviru vinske karte Kovačević neizostavno biti Aurelius S, Chardonnay S, Sauvignon S koji predstavljaju selekciju najboljeg grožđa sa isključivo naših vinograda, ali i posebnu vinsku filozofiju odležavanja i barikiranja.  Iz edicije R odabrali smo Chardonnay R, Rizling R i Pinot Noir R koji simbolizuju proizvodnju na tradicionalni način (bez intervencija u vidu kvasaca i sumpora) koju smo pionirski pokrenuli 2014. godine.

Osim 10. i 11. decembra, naša vina moći će da se degustiraju i na svojevrsnoj uvertiri samog salona koja će se održati u četvrtak, 9. decembra u okviru događaja „Wine Masters 2021“. Organizatori su ga označili kao deo „ekskuzivne degustacije“ gde pravo učešća ima samo 60 top vinarija iz 20 zemalja.

Priključen događaj centralnom salonu je i „Destillery Masters“ koji je predviđen za subotu, 11. decembar i tom prilikom će više od 20 najboljih srpskih destilerija predstaviti rakije. Vinarija Kovačević u ovom delu izlaže svoje voćne rakije proizvedene po staroj metodi izrade prepečenica u tradicionalnim bakarnim kazanima.

Možda do sada manje poznat proizvod iz proizvodnih pogona Kovačević – ulje od koštica grožđa – posetioci će moći da probaju uz hleb i bruskete tokom oba salonska dana. Reč je o hladnom presovanom ulju koje se dobija mehaničkim ceđenjem  koštica, vrlo bržjivo izvedenim, niskotemperaturnim procesom rafinacije kojim se čuvaju svi njegovi  hranljivi sastojci.  Ovo ulje je zdravo za ishranu, a zbog visokog procenta vitamina E, može se koristiti i u kozmetičke svrhe.

17. Beogradski salon vina ove godine okupiće 100 vinarija iz 14 zemalja i sa 600 odabranih vina za degustaciju. Detaljan program, satnicu i ulaznice možete pogledati na sajtu organizatora.

Kontakt